O CARTE SURPRINZATOARE: “GAZELE DE ŞIST ŞI FRACTURAREA HIDRAULICĂ. ÎNTRE MIT ŞI REALITATE” de Constantin Crânganu

 

Pe piaţa românească de carte va apărea în curând o carte pe cât de utilă pe atât de surprinzătoare: GAZELE DE ŞIST ŞI FRACTURAREA HIDRAULICĂ. ÎNTRE MIT ŞI REALITATE de Constantin Crânganu (Editura Integral, http://eintegral.ro/ ).

Profesor de geofizică și geologia petrolului la The University of New York, Constantin Cranganu ne propune spre analiză, graţie expertizei internaţionale de care dispune, informaţii, cercetări, probe şi documente verificate care atestă adevărul despre o problemă care frământă de curând şi societatea românească: gazele de şist şi fracturarea hidraulică la nivel mondial.

 gazele de sist

< Dacă vreți “să fiți onești, dacă nu aveți prejudecăți”, dacă nu vreți să vă lăsați manipulați și doriți să vă formați o opinie personală, vă recomand să citiți cartea. Ea se adresează, în mod egal, atât specialistului, cât și oamenilor dornici de cunoaștere a adevărului. Un ADEVĂR care ne dă alternative și ne generează optimism când ne gândim la epuizarea resurselor naturale în anii ce vin. Ne vom bucura, astfel, de becul care luminează, de plinul din stațiile de benzină, de căldura din casă…multă vreme de acum încolo. >

 

Prof. Nicolae Anastasiu
Membru corespondent al Academiei Române
Universitatea din București

 

 

DESPRE AUTOR:
 
Constantin Cranganu

 

 Constantin

Constantin Crânganu este profesor de geofizică și geologia petrolului la Graduate Center și Brooklyn College, The City University of New York. Între 1980 și 1993 a fost asistent și lector la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Facultatea de geografie-geologie. În 1993 a fost declarat câștigătorul primului concurs național din România post-comunistă pentru prestigioasa bursă Fulbright oferită de Congresul SUA. 

În calitate de Fulbright Visiting Scientist la University of Oklahoma el a efectuat cercetări fundamentale și aplicative despre zăcămintele de petrol și gaze, suprapresiunile din bazinele sedimentare, fluxul termic și căldura radioactivă din crusta terestră, identificarea stratelor cu conținut de gaze în gaura de sondă, exploatarea printr-o metodă personală a zăcămintelor neconvenționale de hidrați gazoși etc. 

După mutarea în 2001 la City University of New York, profesorul Crânganu a început o nouă direcție de cercetare: implementarea metodelor de inteligență artificială în studiile de petrol și gaze.

Pentru activitatea sa în acest domeniu de pionierat a fost nominalizat la ENI Awards 2012 și a primit o ofertă din partea editurii Springer de a publica o carte („Artificial Intelligent Approaches in Petroleum Geosciences”) în 2014.

Ultima sa carte este “Natural Gas and Petroleum: Production Strategies, Environmental Implications and Future Challenges”, Nova Science Publishers, New York, 2013. 

 

Pentru mai multe informaţii, vă recomandam să citiţi şi

Scrisoare deschisă domnului dr. Marcel Mărunțiu, Directorul general al Institutului Geologic al României de Constantin Crânganu.

 

Click aici:

http://www.contributors.ro/fara-categorie/scrisoare-deschisa-domnului-dr-marcel-marun%C8%9Biu-directorul-general-al-institutului-geologic-al-romaniei/

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *