‘Cand ingerii iubesc’ – recenzie de carte

cand-ingerii-iubesc-recenzie-de-carte-400‘Cand ingerii iubesc’ de R.G. Patascu

Editura Integral – Bucuresti 2014

O vazusem la Gaudeamus. Am rasfoit-o in fiecare zi a targului. Apoi, am abandonat gandul. Cand am zarit-o din nou, nu am mai stat pe ganduri. Am cumparat-o! Mi-am facut-o dar de Craciun.

Dupa Craciun, dupa sarmale si cozonac, am decis ca a sosit timpul ei. Sosise timpul lecturii mult dorite, mult asteptate.

Cand ingerii iubesc” este o poveste de dragoste – chiar mai multe daca stai sa le numeri – intre Ema si Ilian Exousia, inger. Mai exista povestea de dragoste intre Silvia si Nic, cea intre Aria – inger – si un pamantean, care o cauta in toate femeile din lume, intretinand relatii sexuale si numai atat. Cand acesta era pe patul de moarte, Aria a aparut la capataiul sau, incercand sa il faca sa inteleaga ca moartea este doar o mica piesa in ciclul sufletelor. Barbatul i-a mangaiat obrazul si i-a marturisit: „Te-am asteptat atat de mult...” Aria ii spune lui Ilian: „dragostea este cel mai mare al omenirii si nimeni nu merita nici macar o viata fara ea.

Intuitia este strans legata de prezenta ingerilor pazitori. Asta m-a facut sa cred ca este atat de important si indicat sa iti asculti intotdeauna gandurile, simturile si nu in ultimul rand semnele pe care natura ti le ofera. De exemplu, pasari agitate, pisici negre care iti traverseaza calea… etc.

O alta tema importanta in paginile acestei carti este iertarea. Cat de important este sa ierti omul care te-a tradat / mintit / inselat. De asemenea, este foarte important sa nu te agati de oameni. Daca ei vor fi importanti pentru evolutia ta personala vor ramane alaturi de tine, indiferent de conditii. Daca in harta destinului tau scrie altceva, nu te opune. Indiferent daca nu stii cum va fi: mai bine sau mai rau.

Aceasta carte mi-a deschis mintea si sufletul. Voi privi mult mai atent oamenii ce apar in viata mea. Ii voi asculta mai mult. Unii pot fi Ingeri, incarcati de lumina, altii pot fi Demoni, care iti pot lega caile vietii, iti pot face rau… de exemplu te pot indemna sa iei droguri sub diverse forme.

Cand dragostea este sa te acapareze, fii sigur/sigura ca se intampla. Mai ales cand nu mai speri ca ea va ciocani la usa sufletului si a vietii tale.

Atat de draga imi este aceasta carte, incat am decis sa ii dau drumul in tara… catre prietenele mele. Sa faca un circuit de onoare.

Ilian ii spune Emei: „Cunoasterea nu-i intotdeauna drumul spre intelepciune, ba chiar e un drum pe care uneori te poti rataci. Poti sa fii cel mai mare invatat, sa cunosti cele mai multe limbi si cele mai multe teorii… tot nu vei fi cuprins nici macar o mica parte din cunoasterea lumii. Iar imensitatea a ceea ce nu stii ca nu stii iti poate spulbera mintea doar prin simpla ei constientizare. Intelepciunea este independenta de cunoastere, ea e puterea de a imbratisa evenimentele din viata ta cu seninatate, de a lua fiecare lucru, fiinta sau intamplare asa cum sunt si a actiona acceptandu-le”.

Cartea o puteti comanda pe site-ul editurii Integral sau o gasiti in libraria Mihai Eminescu. Lecturati-o, daruiti-o si veti face oamenii mai fericiti.

 

Articole preluat de pe: http://www.121.ro/lifestyle/cand-ingerii-iubesc-recenzie-de-carte-37051

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *