iClasa – 14 martie 2015

Realizator: Mirela Nicolae

Pe 31 martie, Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale mai are un termen limitade depunere a proiectelor. Detalii aflati in minutele urmatoare de la Andrei Popescu, responsabil de comunicare la aceasta institutie.

Provincia poloneza Malopolska este situata in sudul tarii, chiar in centrul geografic al Europei. Aici se intalnesc opt situri UNESCO, orasul natal al Papei Ioan Paul al II lea – Wadowice, sase parcuri nationale, 2600 de km de trasee pentru bicilisti, doua mine de sare.
Profesoara Barbara Golec preda in aceasta regiune spectaculoasa si nu oriunde, ci intr-o comuna, unde este si directoare de gradinita. Ca membra a Ongului Stowarzysenie Zalasowian este implicata in programul european de educatie a adultilor: TiC in viata cotidiana si invatarea online in educatia adultilor. Va invit s- ascultam in minutele urmatoare vorbind despre educatia din Polonia.

Editura Integral Educational , partenera a emisiunii iClasa, publica in luna martie, noi titluri. Ascultati si azi un interviu cu directorul sau, domnul Costel Postolache:

Colega mea, Anca Ionescu va vorbeste azi despre sistemul educational din Republica Populară Bangladesh, o tara situata în Asia de Sud. Aceasta se învecineaza cu India aproape în întregime cu excepția părții de sud-est unde este învecinat cu statul Birmania, iar în partea de sud fiind învecinat cu Golful Bengal.

Teatrul Ion Creangă celebrează Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret cu un nou spectacol – „Insula Misterioasă
Colega mea, Raluca Radulescu a stat de vorba cu Theodor Cristian Popescu despre mesajul acestui spectacol adresat deopotriva copiilor si adultilor. N aceasta seara, piesa Insula misterioasa produsa de Teatrul Ion Creanga are premiera in Bucuresti, fiind un spectacol gazduit de Teatrul Excelsior.

Serialul Din alte timpuri continua si azi cu informatii educationale uitate retinute de memoria ziarului Universul din anul 1928. Cateva dintre ele va sunt reamintite de colegul meu, Razvan Dolea.

http://www.radioromaniacultural.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *