Phoenix: Giudecata inteleptilor www.prwave.ro

Nicolae Covaci

Editura Integral

Cel de-al doilea volum dedicat formatiei Phoenix si scris chiar de Nicolae Covaci incepe cu trecerea granitei. O prima incercare, un moment de cumpana, depasit cu bine.

Urmeaza apoi o lunga serie de orase – in Austria, Germania, SUA – dar si o lunga serie de patanii, mai mult sau mai putin fericite.

Nicolae Covaci si cei care au plecat cu el cunosc noi oameni. Viata pare a o lua de la inceput, melodii sunt iar compuse, discuri inregistrate.

Dar apar si numeroase discutii, si chiar si tradari (o sa vedeti de altfel ca unul dintre capitole se numeste „A treia tradare”). Veti afla si unde a lucrat Nicolae Covaci in perioada in care concertele nu aduceau bani. Veti vedea ca mirajul „luxului” celor care au plecat este doar atat: un miraj. Ca poti avea azi succes si maine probleme, ca totul tine de munca depusa zi de zi si de pasiune. Ca oamenii sunt oameni oriunde, O viata cu bune si cu rele.

Sigur, este acoperita si perioada intoarcerii in tara si intamplarile petrecute aici, concertele avute.

Discursul este acelasi, sincer, usor de urmarit, cu amintiri care includ dialoguri si persoane cunoscute (sau mai putin familiare cititorilor).

Volumul le ofera cititorilor posibilitatea de a-l cunoaste mai bine pe Nicolae Covaci, cu momentele de cumpana, cu lucrul intr-un atelier de motociclete, dar si cu alte laturi artistice descoperite.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.

 

http://www.prwave.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=55447&Itemid=95

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *