Cu ocazia Zilei Educației, în Școala Gimnazială Ștefan Bârsănescu din Iași, s-a desfășurat pe data de 3 octombrie 2014, masa rotundă intitulată “Educația – ascensiune pe treptele generațiilor”, inițiată de Consiliul Elevilor. “Programul a inclus studii de caz, precum: «Profesorul model», «Elevul model», interviuri luate de elevi pe tema relației elev – profesor sau profesor – elev, dar și prezentarea unui model de dascal și a importanței educației ilustrată în opere literare. Activitatea a suscitat interes din partea tuturor participanților. A existat un dialog constructiv care s-a finalizat cu propuneri de proiecte care vor fi puse în practică pe parcursul acestui an școlar”, a precizat purtătorul de cuvânt al unității de învațământ preșcolar, prof. Lăcrămioara Maxim.
Unitățile de învățământ din județul Buzău au marcat prin manifestări specifice ziua de 5 octombrie – Ziua Internațională a Educației. Au fost organizate evenimente de promovare a valorilor educației, cu accent pe deschiderea școlii către comunitate, cum ar fi : expozitii de arta plastica, dezbateri, legenda educatoarei, dreptul la educatie, cupa educatiei, etc.
Școala Gimnazială Lespezi din județul Bacău și-a deschis porțile cu gânduri alese pentru a celebra Ziua Internațională a Educației printr-un program cultural-artistic închinat dascălilor, adevărații călăuzitori spre cunoaștere. Proiectul educațional intitulat „Dascălul se stinge pentru a lumina pe alții” s-a desfășurat în perioada 29 septembrie- 3 octombrie, îmbinând diferite activități: de la atelierele de creație plastică și literară, lectorate, paradă costumelor, activități sportive, recitaluri, jocuri de rol etc. Cadrele didactice implicate în aceste activități au fost educator Tamara Gînju, coordonatoarea grupei mijlocii „Istetii”, învățătorii Gabriela Ursache, Corina Brînzei, Sorina Ghiurca, Attila Marton și profesorii Dorica Sulugiuc, Ana Maria Carp, Nicoleta Lungu, Angelica Miron, Mirela Bocu, Mariana Buliga, Cristina Drăgan, Corina Postolache. „Menirea acestui eveniment este de a promova educația formală și nonformală din organizația școlară, cu accent pe deschiderea școlii către comunitate, dar și o recunoaștere a importanței muncii dascălilor de pretutindeni”, a declarat prof. Mariana Buliga, coordonatoarea de proiecte și programe extrașcolare, profesor de limbă și literatură română.