DEBUT: „Când îngerii iubesc“ de R.G. Pătrașcu (roman, Editura Integral, 2014)

 

coperta 1 Ingeri

Despre carte

Dacă semnele superstiţiilor sau coincidenţele din viaţa noastră sunt uneori calea Îngerilor de a ne îndruma? Şi dacă intuiţia noastră e mai mult decât o simplă reflexie a subconştientului, iar refuzul nostru de a o asculta îi amuţeşte pe cei ce încearcă să ne ajute de dincolo, din spaţiul graniţă dintre lumi? Dar dacă Îngerii se află printre noi, întrupaţi în trecătorul de lângă sau poate în prietenul cel nou? Niciuna dintre întrebările acestea nu îşi croieşte drumul în gândurile personajelor cărţii, căci viaţa lor seamănă prea mult cu viaţa oricăruia dintre noi, iar noi nu obişnuim să ne-ntrebăm aşa ceva, nu cu adevărat…

Ema e studentă în anul III la Medicină, cu o viaţă sentimentală în ruine, dar altfel cât se poate de normală, o viaţă ce nu lasă să se-ntrevadă că în ea şi-a făcut loc un Înger Războinic din Ordinul Puterilor. Ilian i-a devenit Protector dintr-o întâmplare şi cu fiecare apariţie lângă Ema, trupul său de om îl trădează, iar Îngerul înţelege din ce în ce mai clar că s-a îndrăgostit de fată şi că nu poate face nimic să schimbe asta. Speră doar ca umbra timpului să fie blândă cu el şi să-i atenueze intensitatea sentimentului, lăsându-i mintea încet, încet din nou liberă.

Când îngerii iubesc – o poveste despre dragoste şi misticism, împletite încântător într-o narațiune construită prin descrierea alternativă a întâmplărilor din carte prin ochii celor două personaje principale – Ema și Ilian, redând interpretările lor subiective și complet diferite asupra acelor întâmplări.

Despre autor

R.G. Pătraşcu, pe numele ei întreg Roxana Georgeta Pătraşcu, s-a născut pe 15 Mai 1972 în Turnu Măgurele, judeţul Teleorman, un mic orăşel tihnit de pe malul Dunării.

A absolvit Colegiul Naţional ”Unirea” din oraşul natal, după care s-a înscris la Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, facultate pe care a absolvit-o în anul 1995. A profesat pentru un singur an ingineria, după care s-a înscris în Programul MBA Româno-Canadian din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti, devenind în 1997 Master in Business Administration. De atunci profesează managementul în domeniul telecomunicaţiilor, un domeniu pe care-l iubeşte şi care e uneori capabil să-i stârnească imaginaţia la fel de mult ca orice ficţiune care se respectă.

Locuieşte în Bucureşti, un oraş ce-o fascinează, favoritele ei fiind băile de mulţime din Centrul Vechi, deşi plimbările ei pe-acolo sunt mult mai rare decât plimbările prin paginile cărţilor.

Autorul preferat este J.R.R. Tolkien şi a pierdut şirul de câte ori a citit Hobbitul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *