Geologul Constantin Crânganu și cartea despre gazele de șist

 

Vă semnalăm apariția unei cărți-eveniment în spațiul științific și editorial românesc.

Este vorba de lansarea în premieră națională a cărții GAZELE DE ȘIST ȘI FRACTURAREA HIDRAULICĂ. Între mit și realitate, scrise de prof. dr. ing. Constantin Crânganu și publicate la Editura Integral.

gazele de sist - foto

Este o lucrare adresată deopotrivă specialiștilor și publicului larg, care va stârni pasiuni și va alimenta cu argumente polemici și dezbateri pe un subiect care a polarizat atenția comunității științifice, a presei și a societății civile

Autorul este profesor de geofizică și geologia petrolului la Graduate Center și Brooklyn College, The City University of New York. Anterior, a lucrat la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași și University of Oklahoma, School of Geology and Geophysics. Costantin Crânganu este Profesor de Onoare al Universității A. I Cuza din Iași.

Autorul lucrarii va fi prezent in Romania saptamana viitoare, cu prilejul lansarii si a conferintelor de presa pe marginea acestui mult discutat subietc.

Despre autor:

Constantin Crânganu este profesor de geofizică și geologia petrolului la Graduate Center și Brooklyn College, The City University of New York.
Anterior, a lucrat la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași și University of Oklahoma, School of Geology and Geophysics.
A publicat ca autor, co-autor sau editor, 13 cărți și capitole de carte și peste 90 de articole peer-reviewed și rezumate extinse, în SUA, Germania, Canada, România și alte țări.

Despre carte:

„Autorul atacă în lucrare (prima de acest fel publicată în România) toate problemele sensibile care au făcut obiectul disputelor din MEDIA legate de riscurile și impactul tehnologiei actuale utilizate în exploatarea gazelor de șist: fracturarea hidraulică și condițiile colaterale de aplicare – apa, aditivii din noroiul de foraj, problema seismicității induse, impactul forajelor asupra sănătății, asupra pânzelor freatice, a încălzirii globale.” Prof. dr. Nicolae Anastasiu, Membru corespondent al Academiei Române, Universitatea din București.
„Lucrarea Prof. Crânganu aduce numeroase lămuriri asupra gazelor de șist și a fracturării hidraulice, elemente care nu au fost puse până acum la dispoziția cititorului român. Acesta s-a găsit în situația de a judeca probleme despre care nu avea suficiente informații.” Prof. dr. Călin Baciu, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

GAZELE DE ȘIST ȘI FRACTURAREA HIDRAULICĂ între mit și realitate
Constantin Crânganu
Editura Integral
Colecția: Academica
Format: 17 x 24 cm
Pagini: 288 (16 pagini color)
Preț: 34,95 lei

SURSA: SEMNE BUNE. ÎNSEMNĂRI CULTURALE

http://semnebune.ro/

http://semnebune.ro/2014/geologul-constantin-cranganu-si-cartea-despre-gazele-de-sist/#axzz3GhpFfZDu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *