iClasa cu Mirela Nicolae

Fundaţia Alpha Transilvană din Targu-Mures a dezvoltat în ultimii 23 de ani un sistem integrat pentru asigurarea continuităţii serviciilor sociale destinate persoane cu dizabilităţi din judetul Mures si din Transilvania. In momentul de fata, ea a castigat fonduri pentru implementarea unui proiect de mobilitate pentru educația adulților.

Dna Gyàrfàs Erzsebet, coordonatoarea acestui program va ofera mai multe amanunte despre programul Atrium finantat prin Programul European Erasmus+. O rubrica realizata in parteneriat cu ANPCDEFP.

“Padurea copiilor” este un program de impadurire a terenurilor degradate. El este finantat integral din fonduri private. A fost inceput in 2007 sub indemnul “Adopta un copac!”. Pana in acest moment au fost impadurite 37 de hectare de teren public degradat, cu efortul a peste 8000 de voluntari, in marea lor majoritate elevi, studenti si profesori.
Membrii asociatiei ViitorPlus va invita sa luati parte si in aceasta primvara, la acest program de educatie civica si ecologica. El se va desfasura in functie de conditiile meteo, in judetul Teleorman, in perioada 6 martie – 19 aprilie. Detalii va ofera Teodora Palarie, coordonatoarea programului Padurea copiilor.

Editura Integral Educational se adresează, în principal, copiilor și tinerilor. Creatorii sai cred in educația integrală permanentă, începută la vârsta 0+ și continuată pe tot parcursul vieții. In luna martie, Editura Integral Educational , partenera a emisiunii iClasa, publica sapte noi titluri. Ascultati la iClasa, un interviu cu directorul sau, domnul Costel Postolache despre titlurile propuse scolarilor de varsta mica, dar si educatorilor:

Mozambicul este o țară situată la țărmul Oceanului Indian. Teritoriul sau a fost locuit în timpuri străvechi de triburi de boșimani și de hotentoți, care au fost alungate de triburile bantu venite din sudul Sudanului. În a doua jumătate a secolului al XIX-lea, portughezii au transformat Mozambicul în colonie declarând-o în 1953 provincie de peste mări a Portugaliei. In 1975, Mozambicul devine republică independenta. Colega mea, Anca Ionescu va vorbeste azi despre sistemul educational dinRepublica Mozambic.

In perioada 20 – 27 martie 2015, Teatrul pentru Copii şi Tineret “Colibri” sarbatoreste Ziua Internaţională a Teatrului pentru copii şi tineret – 20 martie; Ziua Mondială a Marionetiştilor şi Păpuşarilor – 21 martie şi Ziua Mondială a Teatrului – 27 martie. Primele două aniversari sunt organizate sub egida Asociaţiei Internaţională a Teatrelor pentru Copii şi Tineret şi a Uniunii Internaţionale a Marionetiştilor al căror membru este şi Teatrul “Colibri”. În aceste zile, în Fabrica de poveşti electroCOLIBRI se va da citire mesajelor personalităţilor din lumea artistică mondială desemnate să reamintească la nivel planetar rolul special pe care teatrul îl are în educaţie, în cultură, în evoluţia spirituală a popoarelor lumii. Ascultati un interviu despre evenimentele Teatrului Colibri din Craiova. Intelocutoarea Ralucai Radulescu este directoarea artistica a institutiei, Adriana Teodorescu.

Intr-un interviu recent acordat ziarului Lumina, cercetătoarea si profesoara Cătălina Veculescu rememoreaza intamplari din educatia de altadata: “Între cele două războaie mondiale nu se duceau toţi copiii la şcoală pentru că părinţii aveau alte visuri. Mai bine le cumpărau pământ decât să îi dea la şcoală. Astăzi toată lumea este şcolarizată. Cu toate acestea, rezultatele la învăţătură nu par a fi mulţumitoare. Aşa o dovedeşte examenul de bacalaureat din ultimii ani.” Despre modul in care functiona educatia nationala in perioada interbelica ascultati si azi sub genericul Din alte timpuri Informatii educationale uitate au fost publicate in 1928 de cotidianul Universul. Lectura ii apartine colegului meu, Razvan Dolea.

http://radioromaniacultural.ro/iclas_cu_mirela_nicolae-29443

coperta-boboc-scolar-bun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *