iClasa – sâmbată, 7 martie 2015

Realizator: Mirela Nicolae

Se incheie o saptamana extrem de bogata in evenimente educationale care afecteaza si influenteaza populatia scolara si parentala.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică, Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală, Biblioteca Academiei Române, Biblioteca Naţională a României și Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” au organizat joi, la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, conferinţa Educaţie şi cultură în era digitală. Sesiunea în plen a fost moderată de prof. dr. ing. Doina Banciu, pe care va invit s-o ascultati vorbind descpre metamorfozele din educatie si tehnologie.

Invitata in direct la iClasa este Andra-Maria Dobre, responsabil de comunicare la Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale care ne va da detalii despre programul Erasmus Online Open Doors, un eveniment care promoveaza oportunităţile de studiu şi practică pentru studenţi De asemenea, veti afla noi informatii despre depunerea de proiecte coordonate de organizații românești în baza de date a Comisiei Europene incheiata pe 4 martie.

50 de copii de la o scoala din Galati au vrut sa sarbatoreasca in felul lor, venirea primaverii. Zilele trecute, ei au realizat un martisor gigant de aproximativ 70 de metri lungime, iar informatia a fost consemnata de Aurelia Bogatu
În acest weekend are loc a IX-a ediţie a competiţiei „Saint George City of Debate”, în organizarea Asociației de Tineret Ecou și a ARDOR (Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică). Manifestarea se incheie pe 8 martie 2015 la Sfântu Gheorghe, in judetul Covasna. Cel de-al doilea invitat in direct al emisiunii este coordonatorul evenimentului, Mădălin Guruianu.

Pe 1 martie, academicianul Solomon Marcus si-a aniversat noua decenii de viata. In aceasta saptamana, domnia-sa a avut amabilitatea sa ii acorde lui Bogdan Neculau, de la Radio Iasi un amplu interviu despre educatie si noile paradigme pedagogice.

Editura Integral Educational, partenera a emisiunii iClasa, publica in luna martie, noi titluri. Ascultati un interviu cu directorul sau, domnul Costel Postolache:

Ingebjørg Dypdalen preda la o scoala din Oslo, Norvegia; ii invata pe copiii si adultii cu nevoi speciale. Institutia in care lucreaza este implicata in proiectul european Erasmus+, „Noile tehnologii in viata si educatia adultilor”. Va invit s-o ascultati pe Ingebjørg Dypdalen vorbind despre modul in care profesorii norvegieni au gasit solutii de educatie pentru populatia scolara cu deficiente psihomotorii.

Colega mea, Anca Ionescu va vorbeste la iClasa despre scoala din Papua Noua Guinee, o tara insulara aflata in Oceanul Pacific.

Teatrul pentru Copii si Tineret „Gong” Sibiu marcheaza Ziua Mondiala a Marionetelor (World Puppetry Day) printr-o serie de patru ateliere cu papusi pe degete, care vor avea loc in fiecare sambata, de la ora 11:00. Ascultati invitatia de a merge la teatru pe care v-o adreseaza, saptamanal, colega mea, Raluca Radulescu.

In fine, serialul Din alte timpuri continua si azi cu informatii educationale uitate retinute de memoria ziarului Universul din anul 1928. Cateva dintre ele va sunt citite de colegul meu, Razvan Dolea.

http://www.radioromaniacultural.ro/

 

ForestCritterFingerPuppets-credit-craftsy

 

erasmus

 

 

 

 

 

 

20150224_114807 2

 

 

 

 

 

 

 

20150225_095011

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *