Legendara trupă Phoenix și Nicolae Covaci lansează două noi volume

 

Phoenix fotos

Formatia PHOENIX va invita la conferita de presa organizata joi, 13 noiembrie 2014, ora 12:00, la restaurantul CERVO (sos. Fabrica de Glucoza nr.9B, bl.C, Pipera).

Vor participa: Nicu Covaci, Moni Bordeianu, Dzidek Marcinkiewicz, Costin Adam, Flavius Hosu, Volker Vaessen, Andrei Cerbu.

Temele propuse pentru dezbatere fac referire la evenimentul de lansare a noului album Phoenix, ”Vino, Tepes!”, precum si la continutul volumului al II-lea din seria Phoenix, scris de Nicolae Covaci – o carte care propune o altă interpretare a fenomenului Phoenix, un material care prezintă fără bariere adevărul din spatele mitului.

”Toamna Phoenix” este de fapt o primăvară… Renasterea continuă cu lansarea albumului ”Vino, Tepes!”, în data de 17 noiembrie la Teatrul National Bucuresti .

Productia aduce împreună ca fir epic povesti ale marilor voievozi români în cadrul unor compozitii complexe cu mesaj puternic. Vlad Tepes, Stefan cel Mare, Mircea cel Bătrân sau Mihai Viteazul sunt prezentati prin intermediul unor texte consacrate ale scriitorilor clasici (Cosbuc, Eminescu, Macedonski, etc), împletindu-i astfel pe ”cei ce ne-au dat nume” cu ”cei ce ne-au dat neam” într-un album de spirit românesc si cultură valoroasă, rar întâlnită în peisajul comercial al muzicii de astăzi.

Pentru albumul ”Vino, Tepes!” revine alături de Phoenix si graficianul si căprarul Valeriu Seppi, celebru pentru scenele din ”Cantafabule” si ”Mugur de fluier”, cel care a conturat pentru Phoenix componenta vizuală care a devenit parte integrantă din brand.

O împăcare între traditional si nou, o lume cunoscută dar exprimată prin mijloace moderne, la cele mai înalte standarde profesionale, un mesaj brut sustinut de o muzică rafinată în interpretarea unui colectiv inedit – sunt doar câteva dintre surprizele pe care acest material discografic le anuntă.

Lansarea oficială va avea loc în data de 17 noiembrie, la Teatrul National ”I.L. Caragiale din Bucuresti” începând cu orele 19.00.

Fiecare bilet achizitionat este însotit de un CD ”Vino, Tepes!” cadou din partea formatiei Phoenix.

EVENIMENT EDITORIAL: PHOENIX, vol. I – II de Nicolae Covaci va fi lansat sâmbătă 22 noiembrie la Târgul International GAUDEAMUS – Carte de Învătătură (Romexpo)

Renasterea Phoenix continua nu doar cu noi proiecte muzicale, ci si editoriale. În luna noiembrie va apărea volumul II din istoria Phoenix si reeditarea volumului I asteptate de multă vreme de fani si de public!

Cele două volume (PHOENIX. Însă eu, o păsăre… și PHOENIX. Giudecata înteleptilor), publicate de Editura Integral, prezintă viata zbuciumată a formatiei Phoenix de-a lungul a 50 de ani, într-o alcătuire adesea palpitantă si emotionantă de aventuri si întâmplări neobisnuite, reconstituind într-o formulă de roman o epocă si un spirit, spiritul Phoenix, si nu in ultimul rand, pentru stabilirea adevarului in legatura cu istoria celei mai mari formatii rock din tara noastra.

Prima editie a volumului I a apărut acum 20 de ani, la editura Nemira, cu titlul Phoenix. Însă eu…, stârnind un enorm val de interes dar si numeroase controverse mai ales printre membrii formatiei, si prezintă perioda 1962-1977, nasterea si vârsta de glorie a formatiei, până la fuga din România.

Al doilea volum, PHOENIX. Giudecata înteleptilor, debutează cu episodul fugii în Occident din 1977. Pe parcursul a aproape 400 de pagini sunt dezvăluite adevărata experientă a exilului în Germania, revenirea în tară după 1990, povestea succesului după reîntoarcere, jocurile de culise din industria muzicală românească, momentele de glorie si de abandon, si nu în ultimul rând, luptele prezentului.

Lansarea oficială a celor două volume va avea loc în cadrul Târgului International Gaudeamus, în data de 22 noiembrie la orele 14.

O primă prezentare a editiei PHOENIX (vol I-II) va fi realizată în cadrul concertului Phoenix in 17 noiembrie (Teatrul National Bucuresti).

 Comunicat de presa Editura Integral

 

SURSA: BOOKURIA.INFO

http://www.bookuria.info/legendara-trupa-phoenix-si-nicolae-covaci-lanseaza-doua-noi-volume/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+Bookuria+%28Bookuria%29

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *