3 cărţi care fac învăţatul distractiv (YAHOO NEWS ROMANIA)

 

În mod tradițional și în ultimii 25 de ani, scrierile pentru copii și tineri au fost dominate doar de relatarea de mituri și legende. Dar, o carte există acolo unde scopul final este de a exprima și transmite gânduri, emoţii şi sentimente. Nu doar a reda o informaţie exprimată.

În prezent, din ce în ce mai mulţi părinţi sunt interesaţi de dezvoltarea emoţională a copiilor lor. Prin urmare, specialiștii din domeniul educației au încercat să introducă măsuri şi soluţii inedite, eficiente, care să ofere celor mici plăcerea şi bucuria de a învăţa, de a crea şi de a înţelege lumea în care ei acum fac primii paşi.

Mai jos, prezentăm câteva cărţi prin care micii cititori învaţă să-şi cultive creativitatea şi imaginaţia, care îi ajută să-şi dezvolte vocabularul și personalitatea. Pe scurt, cum să înţeleagă imaginile create prin cuvinte, cu motivaţii şi argumente, cuvintele în imagini, poveștile creative.

Ne-au atras atenţia, în mod special, cărţile unui autor român, Costel Postolache, membru al Society of Children’s Book Writers and Illustrators din Australia. Autorul propune o interesantă serie de cărţi pentru copiii români. Cărţile sale sunt publicate în Colecţia “Nota 10”, a editurii Integral.

“Meșter mare la culoare”

Creativitatea și talentul în pictură sunt talanți de aur ai copiilor din școala primară. Micii pictori descoperă aici fascinanta lume a artei – pensule, acuarele, creioane, ulei, vopsele, culori, caietul de desen, sticlă, perete, șevalet, pânză, paletă, tonuri. Informații necesare și stiluri diverse de pictură – punctul, linia, pata de culoare, forma, geometria pe hârtie și în spațiu, rolul și locul culorilor, al nuanțelor și al gamei cromatice, compoziția, tehnica, lumina – astfel încât creativitatea micuților să fie cât mai mult pusă în valoare.

“Gramatica în versuri”

Ne jucăm și învățăm! Regulile de gramatică ce pot părea complicate celor mici sunt dezvăluite într-un limbaj atractiv și plăcut – ortografia, morfologia (substantivul, articolul, adjectivul, numeralul, pronumele, verbul adverbul), sintaxa (predicatul, subiectul, atributul, complementul, propoziția) – sunt învățate în joacă, în rime amuzante și copilărești, în timp ce ei desenează și rețin cuvintele subliniate în text.

“Științele naturii în versuri”

Având o abordare interdisciplinară, cunoștințele specifice științelor naturii, adaptate la nivelul de înțelegere a copiilor, astfel încât noțiuni despre corpuri, stări de agregare, metale, magneți, lumină, univers, energie, circuitul apei în natură, plante, animale, oameni, ecosistem și protejarea mediului, sunt asimilate ușor, în joacă, în rime vesele și colorate.

“Atitudinea este lucrul acela mic care face o diferență mare spunea Winston Churchill. Noi am gândit cu totul altfel cartea pentru copii și, într-un timp relativ scurt, am dezvoltat un concept original de învățare în joacă: informativ, creativ și relaxant. Totodată, Asociația Leonardo pentru Educație Integrală dezvoltă conceptul de învățământ continuu, de la 0 ani până la finalul vieții, și implementarea acestuia în societatea românească, cu precădere în mediile defavorizate, în spații convenționale de educație (grădinițe, școli), dar și în spații non-convenționale ale comunității locale“, ne-a declarat Cristina Rhea, Online PR Manager al editurii.

SURSA: Yahoo News Romania, https://ro.stiri.yahoo.com

https://ro.stiri.yahoo.com/3-c%C4%83r%C5%A3i-care-fac-%C3%AEnv%C4%83%C5%A3atul-distractiv-161210266.html

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *