Târg de toamnă la Școala Gimnazială “Prof. Ion Vișoiu” din Chitila, județul Ilfov

Finalul lunii octombrie a fost unul deosebit pentru elevii din învăţământul primar. Fiecare copil şi-a invitat părinţii, bunicii la târgul organizat în piaţa oraşului, să admire şi să cumpere produsele lucrate  în cadrul orelor de Arte vizuale şi abilităţi practice. Cu imaginaţie şi îndemânare, elevii sub îndrumarea profesorilor au transformat legumele şi fructele în personaje întâlnite în poveşti şi desene animate; hârtia în flori; sticla în suport pentru icoane pictate; lutul în obiecte de decor.

Am reuşit prin organizarea celei de-a treia ediţii a târgului ca elevii să se bucure împreună cu părinţii de rezultatele muncii lor, întreaga comunitate să cunoască şi să participe la activităţile şcolii, copiii să înţeleagă că munca este valorizată . Am urmărit ca prin această amplă activitate să formăm copiilor competenţa de antreprenoriat, fiecare stabilind un preţ produsului expus, în funcţie de materialele folosite şi volumul de muncă.

La târg, elevii claselor a IV-a au vândut produsele. Îmbrăcaţi în costume populare au invitat cumpărătorii cu strigături: Hai la târg, la iarmaroc/ Ca să ai mereu noroc.

Pe chipurile tuturor: copii, profesori, părinţi, bunici, necunoscuţi, se putea citi bucurie, curiozitate, împlinire şi mândrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *