31 octombrie – Carnaval de Halloween

Preşcolarii Grădiniţei Micul Prinţ au încheiat vineri, 31 octombrie 2014, proiectul educaţional intercultural ”Carnaval de Halloween”, printr-o petrecere dedicată zilei Halloween-ului.

Această activitate extracurriculară s-a desfăşurat pe parcursul unei săptămâni, proiectul fiind iniţiat din necesitatea cunoaşterii obiceiurilor, a muzicii şi dansurilor specifice altor culturi, dar şi a cultivării toleranţei între popoare, ţara noastră fiind un model al interculturalităţii şi a convieţuirii paşnice între toate culturile.

Derularea proiectului a presupus cunoaşterea şi respectarea diferenţelor culturale prin valorificarea pozitivă a celorlalte culturi, dezvoltarea creativităţii, realizarea unei atmosfere de sărbătoare pentru copii.

Proiectul s-a realizat între 27 şi 31 octombrie, prin diverse activităţi desfăşurate la nivelul grădiniţei, respectiv alegerea costumelor de carnaval  specifice sărbătorii de Halloween, confecţionarea unor măşti de carnaval, realizarea unor desene pe tema amintită în cadrul orelor de educaţie plastică, pregătirea dovlecilor şi aprinderea acestora în fiecare seară.

Vineri a avut loc ”Carnavalul de Halloween”. Aşa cum ne-am obişnuit deja, sărbătoarea de Halloween a fost celebrată cu mult entuziasm de către cei mici, dar şi de cei mari. Împreună am păşit şi de această dată în lumea poveştilor cu lilieci şi fantome, cu prinţi şi prinţese şi alte personaje cunoscute şi îndrăgite. Deşi Halloween-ul este o sărbătoare fascinantă care ascunde înţelesuri mistice şi mituri captivante, noi ne-am bucurat de ea printr-o petrecere organizată la Grădiniţa Micul Prinţ, care a debutat cu surprinderea părinţilor prezenţi, continuând cu vizita Vrăjitorului din Oz, care a venit să petreacă alături de noi însoţit de fumigene, artificii şi numere de magie vrăjitorească, copiii răsplătindu-l pe acesta cu o frumoasă paradă de costume. Proiectul a fost o ocazie de întâlnire a tuturor: copii, părinţi, dascăli, într-o lume inocentă, hazlie, plină de energie şi creativitate, LUMEA COPIILOR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *