Leonardo se întoarce! Săptămâna aceasta, în mijlocul copiilor de la Grădinița „Micul Prinț“ din București și Școala Gimnazială „Prof. Ion Vișoiu“ din Chitila

În perioada 11-13 noiembrie 2014, Editura Integral a fost invitatul special al Grădiniței „Micul Prinț” din București și al Școlii Gimnaziale „Prof. Ion Vișoiu“ din Chitila. Elevii claselor pregătitoare și cei ai claselor I-IV au primit cu multă bucurie și emoții pozitive cărțile noastre, răsfoind și citind curioși colecțiile editoriale, „Biblioteca Grădiniței“, „Nota 10“, „Biblioteca Leonardo“ și „Biblioteca Pisa”.

Copiii s-au bucurat de venirea celebrului Leornardo, mascota Asociației pentru Educație Integrală Leonardo, un pui de leopard care s-a jucat și a interacționat cu ei pe tot parcursul vizitei noastre. În plus, cei mici ne-au mărturisit că Itsy Bitsy este prietenul lor preferat.

Prin urmare, am organizat cu acest prilej și mici expoziții de carte școlară pentru ciclul primar de învățământ. Atât cadrele didactice cât și elevii au fost încântați de proiectul nostru și de călătoria magică în lumea cărților editurii Integral.

grad micul print

Vă oferim și câteva declarații sincere, la finalul evenimentului:

sc prof. ioan visoiu

„Acțiunea inițiată de Editura Integral și Asociația Leonardo de a vizita Grădinița/After school Micul Prinț din București a avut succes, atât în rândul copiilor, cât și al cadrelor didactice. Toată ziua s-a vorbit numai despre vizita dumneavoastră. A fost o initiațivă laudabilă, menită să dezvolte abilitățile pentru lectură ale copiilor. Mascota Leonardo s-a jucat, a făcut poze și a interacționat cu copiii, iar cărticele au fost foarte bine primite. Vă mai asteptăm!“ (prof. Ada Păsărică, directorul Grădiniței „Micul Prinț“).

2

„Noi am primit foarte deschis această ințiativă a dvs. Și bine am făcut! De ce spun asta? Obiectivul nostru a fost să încercăm să-i apropiem pe copii de textul scris și să-i învățăm cum să-și aleagă o carte de la stand. Iar țelul nostru a fost atins! Am avut un grafic foarte organizat: pe rând, grupurile de elevi de la cele 12 clase au venit la stand și s-au întâlnit cu cărțile dvs, le-au răsfoit, și-au notat bucuroși titlurile preferate. Grație dvs, copiii au învățat niște reguli de comportament și de etică: să aștepte cuminți, să comunice frumos între ei, etc. Pe scurt, educația copilului în raport cu cartea. Acest lucru l-am reușit! Împreună cu dvs. Pentru ca realitatea este că nu toate cărțile cumpărate de părinți copiilor le plac acestora sau le sunt utile, dar părinții nu înțeleg acest lucru. Copiii trebuie să decidă asupra cărților! Ei au învățat azi că o carte o citești, o răsfoiești, te uiți la text, la poze și vezi dacă îți place. Dvs ne-ați dat posibilitatea de a pune în practică, noi ca profesori, cunoștințele metodice în aplicație directă. Am reușit, ca prin acțiune, nu prin vorbe, să-i facem pe copii să îndrăgească cartea, să se apropie de text și să facă alegerea potrivită lor în cunoștință de cauză.“ (profesor Nicoleta Stănică, directorul Școlii Gimnaziale „Prof. Ion Vișoiu“)

Dragi copii, educatori, învățători și profesori, în săptămânile care urmează noi vom poposi și în alte școli bucureștene. Nu ratați întâlnirea cu Leonardo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *